17 July 2012

Belum dapat discharge..

Aiman duk main game..

Bubur nasi dengan sup ayam..



Tadi doktor pakar datang round,kata pakar, patient ni kena betul2 fokus..kena workout semua...Jangan bagi discharge dulu..Pesakit keluar masuk without diagnose...Pucat n jaundice..Berbotol botol lagi darah yang di ambil..Macam macam dengar doktor n pakar discuss..Tunggu Dr Hemato buat review..


Hati risau,teringat kat anak anak yang di rumah..Risau kat aiman di sini..Risau macam macam,tapi cuba di kuatkan diri..Tanpa komunikasi dengan siapa di sini,hanya bertemankan anak kecil.Manalah mengerti rintihan hati mama kan..Kuatkah hati mama bertarung semua ni?Bukankah hati ini cuma hati seorang insan biasa?


Kuatkan diri,sebak hati usah di layan..tapi sebagai insan biasa mesti ada ketikanya tak mampu kan..Mampu atau tidak,serahlah pada Allah.Pinta saya moga di beri kesembuhan dari Allah.amin.


Mana nak fikir mengenai persekolahan anak dan segalanya..hati menangis dalam diam.Bukan mengeluh,bukan tidak redha tapi luahan hati...


Sendirian dan sentiasa menyendiri...

34 comments:

  1. Replies
    1. kasihan aiman,tapi ini ujian..moga aiman menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat.amin.

      Delete
  2. tak pe...ikut jer cakap doktor...suzie doakan yang terbaik untuk yanie....semoga cepat sembuh..nanti dah kuat..boleh urus anak2...kan...think positif ok.....be strong....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak suzie.cuba berfiran positif tapi ada masanya tewas juga kerana memikirkan anak anak..

      Delete
  3. yang penting...tak mo sedih2...happykan diri...selalu tengok keletah anak..secara tak langsung buat kita tersenyum and terus bersemangat untuk terus berjuang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.terima kasih banyak banyak..keletah anak anakla yang menghiburkan hati tapi simpati.tetap cuba kuatkan diri untuk terus berjuang.

      Delete
  4. salam..
    yelah.. ikut kta doktor, mmg hti sorang ibu tu akan lbih memikirkan anak dr segalanya

    ya Allah.. berilah kesembuhan pada hambaMu ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam,

      amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak maiyah..

      Delete
  5. Rehatlah jangan banyak fikir sangat yer kak..InsyaAllah anak-anak kat rumah pasti okeh. Saya tengok anak-anak kak yanie lebih matang dari usia sebenar mereka dan pasti mereka akan menjaga diri mereka sebaik mungkin demi ibunyer yang tersayang.Jangan risau sangat nanti kesihatan kak yanie terganggu pulak..

    Kuatkan semangat dan jangan putus asa yer kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah,terima kasih banyak banyak dik di atas keprihatinan dik..Hanya Allah yang dapat membalas setiap kebaikan.

      Delete
  6. salam yanie.Akak baru je baca n follow blog yanie hari ni.Kebetulan baca dr blog chenamnam.terasa sejuk seluruh badan akak selepas baca kisah yanie.Kalau la dekat pasti akak dtg melawat.Insyaallah satu hari nnt kita bersua.Kuatkan semangat ye.Akak akan cuba baca dr awal blog yanie nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah,terima kasih banyak banyak kak kerana perihatin dan sudi follow blog saya.blog ni banyak luahan hati seorang pesakit kak..ujian dalam kehidupan sebagai seorang ibu yang menghidap penyakit kronik dan single mother..

      Delete
  7. Asssalamualaikum....
    Kak Yanie....tabahkan hati ....inshaAllah anak² memahami...depa ok² saja....

    thanks CheNamNam sbb bg link blog ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.

      insyaallah.terima kasih banyak banyak dik..terima kasih juga pada Che NamNam dan kak atie di atas keperihatinan dan pertolongan..

      Delete
  8. Siapa yg temankan Yanie kt sana? semoga cepat2 sembuh ye dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak kak.Bertemankan aiman kak.tak elok duk hospital tapi apa daya.

      Delete
  9. Hanya Allah yg mendengar keluhan kita, bnykkan istifar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya hanya Allah Maha Mendengar.insyaallah,terima kasih banyak banyak..

      Delete
  10. akak moga terus kuat ya hadapi ujian Tuhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah dik,terima kasih banyak banyak..

      Delete
  11. salam kenal ......
    alah hu akbar....subahanaallah bertapa sedihnya hati yan bila baca n3
    dari blog alia ini walau belum semua di baca insyaallah yan akan
    mengikuti perkembangan terkini dari n3 alia ok...semoga tabah.....
    doa dari yan moga cepat sembuh .....dan yan follow alia sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak yan kerana mendoakan,perihatin dan sudi follow blog ni..ujian dalam kehidupan..ada masanya terkulai,bangkit..anak anakla kekuatan..

      Delete
  12. Replies
    1. insyaallah,terima kasih banyak banyak.

      Delete
  13. Tabahkan hati dik...akak doakan setiap hari agar yani sembuh sihat dpt uruskan anak2
    Kena kuat ya...jgn lupa pada Nya k

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak kerana mendoakan,perihatin dan sokongan.Setiap kebaikan hanya Allah yang dapat membalasNya.

      Delete
  14. kesian akak.semoga Allah mempermudahkan segale urusan akak ye.semoga cpt sembuh.kuatkn semangat ye kak.lagi besar ujian yg akak dpt,makne nye lagi kuat lah akak.Allah tak bg ujian yg melebihi kemampuan hambaNya.Allah bless u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak dik kerana mendoakan,keprihatinan,dan sokongan.Semoga adik juga sentiasa berada dalam rahmat dan lindungan Allah Taala.amin.

      Delete
  15. salam dear.. stay strong & tough ya.. ikut kata doktor & banyak bersabar.. Allah Maha Penyayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah,

      terima kasih banyak banyak..Allah Maha Mendengar Dan Maha Penyanyang.

      Delete
  16. Kelu lidah utk berkata2 ... hati panjatkan doa moga Allah swt permudahkan segalanya dan semoga semakin sihat dan ceria. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak kerana mendoakan,keperihatinan dan sokongan.ujian dari Allah..

      Delete
  17. semoga tabah bertarung dgn dugaan yg diberi oleh ALLAH S.W.T di bulan yg mulia ini ye akak .. kmi akan doakan akak sembuh d smping anak2 yg comey =)

    ReplyDelete
  18. Salam kenal yanie.
    Sy br jer bc n3 yanie...Ya Allah besarnya dugaan kamu dan begitu tabah kmu hadapinya tanpa ada famili kecuali Aiman...syukur kerana Aiman memahami deritamamanya walaupun masih kecil....saya sebak membaca setiap n3 dan terasa bahwa yanie adalah insan yang tabah dan kuat..insyaallah saya sefamili doakan yanie cepat sembuh dan di rahmati olehNya...aminnn...

    ReplyDelete