24 June 2012

Sebak..

Dah terbaring,lama menunggu giliran.Dah tak peduli baring atas kerusi sekali pun..Pening..


Letih menunggu...

Prof Kamarul.(Bertugas di Jabatan Kecemasan skrg, dulu dlm Neuro Medical,Pakar kedua Saraf Husm)..Terima kasih atas penerangan dari prof..Prof Kamarul,Prof John,DrAnanda yang merawat masa di sahkan guillain barre syndrome dulu...kata  Prof tunggu result nerve conduction study nanti...


Dr ortho refer ke Hemato semula,3 minggu lagi follow up ortho semula..Hari Rabu ni dengan neuro medical..Dr Ortho tak tahu kenapa kaki ni,bila rujuk balik result result darah keliru susah nak rumus.Dr suspect masalah darah,pendarahan dlm sendi dan masalah antibodi.Banyak penyakit yang berkait..Dr Hemato pula nak buat Bone Marrow biopsy..Prof kata muka dah jaundice..Sementara ni dr ortho suh pakai entah macam stockin, dari betis sampai peha..dua dua belah.

Saya letih dan teramat penat..Kadang kadang bila kita keliru,kita memerlukan sokongan dari insan lain kan.Bila doktor cakap dan berbincang mengenai penyakit,saya tak tahu nak luah dan bincang dengan siapa.Nak beritahu siapa sakit saya makin mudarat.Tiada yang berminat nak ambil tahu..Sejak kebelakangan ini banyak perkara yang benar benar menguji..Orang lain mungkin mudah bosan dengan sakit ni,masalah yang tak habis habis,tapi saya yang menanggung tetap kena hadap..Saya redha dengan ujian Allah..tapi ada masanya sebagai insan biasa tersungkur juga.Tapi walau tersungkur,Allah tetap ada...


p/s: Dr Hemato bengang n marah tadi...penyakit dah merebak..Dari dulu asyik missed appointment dan menunda Bone Marrow biopsy.. Dr Hemato kata bukan salah mereka...

3 comments:

  1. semoga urusan akak dipermudahkan.

    ReplyDelete
  2. amin.insyaallah.terima kasih byk2..sama juga buat azam..

    ReplyDelete
  3. Semoga sentiasa diberikan ketabahan oleh Allah dan semua urusan berjalan lancar...

    ReplyDelete