19 June 2012

Doakan...


Pagi ini,kesihatan makin tak stabil..Mata makin kelabu dan bangun pun tak leh berdiri lama.Duduk atau berdiri lama macam nak Hypo...Berpeluh peluh kat muka,tangan dan mata berpinar2.Kenapa?Appointment pagi ini dengan Neuro Medical di Husm dengan Prof...Bagaimana nak gagahkan diri nak ke sana?Muka dah teramat pucat biru,bibir putih...Takut nak tengok wajah di cermin..Buat masa ini memang mengelak dari berjumpa sesiapa..selain rawatan..


Kaki ni makin lebam dan bengkak..Mungkinkah ini yang doktor amat risaukan dulu...pernah di syaki ada tanda tanda kanser...Tak sanggupnyala nak buat bone marrow biopsy dan test test lain...Teramat lelah..Bila badan makin lemah,nak berulang alik ke hospital atau berada dalam wad memerlukan bantuan kudrat juga kan..Setiap kali memikirkan anak anak,sebak sangat...Hanya Allah yang Mengetahui segala sesuatu..


Hospital Kota Bharu tiada pakar saraf hanya di HUSM...Bila pakar saraf tengok kaki ni apa yang doktor nak buat?Nerve conduction study?Blood2 test?Injection?Ct scan?...
Penyakit dah berangkai...Hanya dengan Kuasa Allah..

16 comments:

  1. Ya Allah, ringkanlah beban kesakitan yang ditanggung oleh sahabat ku ini. Amin.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Amin.insyaallah.terima kasih banyak2...

      Delete
  3. amin.insyaallah..terima kasih banyak2 kak cik..tiada daya dan upaya melainkan bantuanMu Ya Allah..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...

    Ya Allah, Tuhan yang mencipta penyakit dan penawarnya, sembuhkan penyakit sahabatku ini serta ampunkan segala dosanya....aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam...

      amin.insyaallah..terima kasih banyak2 di atas doanya..

      Delete
  5. Alahai dik -_____-" risaunya akak dgn kau & anak2. Kalau le akak dekat, Insyaallah..boleh aje akak tolong..kuatkan semangat ye yanie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aizah,

      insyaallah,terima kasih banyak2 kerana perihatin kak...Berserah dan pergantungan hanya pada Allah..

      Delete
  6. as salam, akak dpt blog kamu ni dr kakcik Seroja, doa akak semoga Allah ringankan bebanan kesakitan itu, semoga diberikan kekuatan... semoga Allah sembuhkan kamu, banyakkan berdoa ye dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah kak...

      amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak di atas doanya,keperihatinan dan sokongan.insyaallah kak...

      Delete
  7. Naluri kakak sebagai perempuan, ibu dan isteri terasa amat terharu bila membaca N3 ini lalu kakak menjalar membaca segala N3 yg telah berlalu. Sayu-sedih-terharu tapi tak mampu untuk membantu.

    Dari jauh kakak doakan moga Yanie terus tabah mengharungi hidup. Ingatlah dik yg doa org sakit lebih didengari Allah. Mohon padaNya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah kak...

      amin.insyaallah kak...terima kasih banyak banyak di atas keperihatinan dan sokongan yang di berikan.Insyaallah..Ujian ini dan apa yang di lalui amat hebat..Allah itu dekat..Insyaallah..

      Delete
  8. Ya Allah.... ringankanlah beban penderitaan & kesakitan yang di hadapi hamba Mu ini Ya Allah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.insyaallah.terima kasih banyak banyak di atas doa dan keperihatinan..insyaallah..

      Delete
  9. sentiasa dalam doa, ingatan dan kasih sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahp...

      Terima kasih banyak banyak di atas keprihatinan dan sokongan yang tiada putus..Insyaallah..

      Delete