01 October 2013

Pasrahlah dengan segalanya..

Langit tidak selalunya cerah,mendung bukan selamanya...  Allah adalah tunjang hidup kita...

Pada saat sekeliling dirasakan gelap tanpa sinar semangat,wajah yang sayu dibasahkan dengan air wuduk.Hati yang layu dipujuk menghadap yang Maha Penyayang.Allah tidak pernah meninggalkanku walau sesaat dan dalam sujud ku berserah..tawakal hanya pada Allah.


Renungan buat permata hati mama,sekuat mana dugaan menguji,jika kita letak Allah sebagai tempat bergantung,tentu Allah tidak akan menghampakan kita.Allah menguji kita kerana terlalu sayangkan kita.Dia mahu kita merintih menghadapNya.Syukurlah...Allah itu Maha Adil lagi Maha Penyayang.Dia takkan uji kita dengan dugaan yang tak tertanggung oleh kita..Merintihlah PadaNya...

Kita ada Allah..Allah itu Ar Rahman (Maha Pemurah) dan Ar Rahim (penuh kasih sayang dan cinta).Allah tidak akan membiarkan hambaNya yang sering menyebut namaNya dan meminta padaNya kelelahan seorang diri.Allah ada bersama kita dan sangat dekat dengan kita lebih daripada urat leher kita sekalipun.Di sebalik ujian,ada hikmahNya yang amat besar mahu diberikan kepada kita...

Alia Erisha,Aiman dan ikhtisyam...Moga dilindungi dan dipelihara Allah,dibekalkan dengan limpahan iman,agar tabah menghadapi dugaan,agar tidak terhenti di pertengahan.amin..

Pasrahlah dengan segalanya...


p/s: Setakat ni,anak anak jaga solat...Aiman..bila masuk waktu solat atau dekat masuk waktu solat,terus ambil air sembahyang..Puasa hanya tinggal 3 hari bukan empat...Ikhtisyam puasa enam,aiman ikut sekali tapi hanya mampu 3 hari..Ingatlah anak anak mama,jaga solat..Kita jaga hubungan dengan Allah,Allah jaga kita...amin..insyaallah.
2 comments: