18 March 2013

Hanya Tuhan Yang Tahu


Air mata yang sentiasa mengalir.perit di hati hanya Tuhan yang tahu.Untuk di luah pun tak termampu.Merenung wajah anak anak,teramat sayu dan sebak.Hati hiba mengenangkan mereka.Perjalanan hidup yang penuh liku.Cuba kuatkan hati untuk terus melangkah.Ada DIA di setiap langkah..

Meniti kehidupan kini dengan keajaiban dariNya.Indahnya ujian yang Maha Hebat ini.Walau sering terkedu,tersungkur sendirian,masih mampu untuk meneruskan langkah demi mereka.
Satu persatu penyakit kronik dan berangkai menimpa diri.tapi kuasa Allah melebihi segala galanya.Mampu berjalan kembali dengan keajaiban dariNya.Ada sinar di penghujung ramadhan.

Betapa indahnya tarbiyah dari Allah.Tidak lekang dari air mata,tidak sesekali di biarkan diri ini lena dalam kesenangan.Ujian bertubi tubi,yang sukar dimergetikan,segalaNya dalam rahsiaNya.
Terus melangkah dan sentiasa bersangka baik padaNYa.Ada rahsia dan hikmah di sebalik setiap ujian.Janji Allah itu pasti.

3 comments:

 1. semoga Yani dan anak2 dilimpahi rahmat Allah

  ReplyDelete
 2. Semoga terus tabah dan kuat melawan dugaan

  ReplyDelete
 3. salam,

  Mgkn haryanie peminat blog jua. saya cadangkan haryani layari blog sisi-kehidupan.blogspot.com. sy peminat blog tersebut. maybe u would like it too....

  ReplyDelete